miércoles, 5 de mayo de 2010

CAPÍTOL 60: CRISI POLÍTICA, I MES CRISI POLICIA A LA MONCLOA

Al juliol a nivell nacional un comando de terroristes se apodera de 7000 quilos de goma-2 en un polvorí pròxim a Santander, per ho que aquest robament té espantat a tot el país. El 28 de juliol mora el gran lliberal de la UCD, ex president de la Federació de partits democràtics i lliberals, Joaquín Garrigues Walker, ex ministre de obras públiques, i ex ministre adjunt al President.

Després de mesos de crisis internes, es dona a conèixer la composició del V govern de Suárez, representatiu de totes les tendències ideològiques de la UCD. El millor govern d'UCD segons la premsa, en la que els "barons" més importants del partit entren en el gabinet. A l'endema el nou ministre José Pedro Pérez Llorca Rodrigo inaugura la II Conferencia sobre seguretat i cooperació en Europa (C.S.C.E.) amb participació de representants de 35 països, en la que els hi recorda la frase del emperador Carlos I d'Espanya i V de Alemanya "vull pau, vull pau...". La representació espanyola la ostenta Javier Ruperez, que mesos abans havia sigut segrestat per ETA.

El 16 de setembre comença una nova moció de confiança que RTVE remetreix a tot el país les sessions parlamentaries. Hi hagué atacs verbals per tots els gustos. Adolfo Suárez proposa un programa de austeritat econòmica i desenvolupament constitucional, que a través de la televisió tot el país segueix el debat parlamentari. Finalment Adolfo Suárez obté la confiança del Congrés per 180 vots afirmatius, 164 negatius, y dues abstencions.

A nivell internacional el petroli que abasteix a occident corre perill, tot i la forta crisi econòmica que es pateix. Iraq i Iran entrem en guerra per unes disputes territorials. Però els nord-americans reforcem la vigilància en el Estec d'Ormuz i fan un acord amb els russos per a mantenir la neutralitat en aquesta guerra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario