domingo, 2 de mayo de 2010

CAPÍTOL 22: EL CENTRE EXCURSIONISTA DE BANYOLES ESTRENA NOVA I MÉS FUNCIONAL SEU.




Cal destacar una cita interessant en la història de la nostra ciutat, que per aquests dies del 1908 és donava la retocada final de les obres de reforma del nou local social del Centre Excursionista de Banyoles. No només els paletes fèiem la tasca de posar a punt la nova seu de la entitat de excursionistes, sino que hi va haver una desinteressada col·laboració de membres del CEB per a ajudar en realitzar els treballs de la obra.

Arribà per fi, el dijous 12 de octubre del 1978 en el qual, en la popular plaçeta del Teatre, ambientada amb una pancarta del Centre Excursionista de Banyoles entre els seus arbres se inaugurà el nou i meravellós local de pedra noble i medieval (ja que aquell local cantoner, amb un rec a prop, tenia història). Aquesta entitat, era junt al CNB (Club Natació Banyoles), la entitat més important de Banyoles, essent la Marxa dels 40 Qms, la seva major glòria, encara que la entitat es dedicava amb freqüència a altres activitats socials. La entitat tenia un reconegut prestigi, tant que en anys anteriors en els que la Església tenia gran influencia en la societat de la època, va rebre la visita i reconeixement de un important membre del clerat: el abat de Montserrat, Aureli Escarrè. Durant aquest dia de la inauguració fórem exposades per tot l'edifici els més destacats records i mèrits de la entitat. Amb fotos antigues de un CEB del passat, amb retalls de diaris que parlàvem del CEB, que fèiem repàs en cadascuna de les facetes de la seva història particular.

En la planta de dalt de l'edifici es va donar una breu xerrada amb motiu de la inauguració. La assistència del públic fou molt nombrosa, amb la assistència del batlle Guillerm Turró, i tots els prohoms del CEB que havíem patit molts de mal de caps per a fer possible la nova seu, tals com l'Anton Maria Rigau, el president Prat, o el veterà Joan Surroca que havia tenit molta cura de que fos possible portar a bon terme la obra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario