miércoles, 5 de mayo de 2010

CAPÍTOL 59: ESTIU AMB LA REINA D'ESPANYA

De manera incògnita, per a un dia del mes de juliol, la reina d'Espanya doña Sofia, la seva cunyada Anna Maria de Grècia i les seves filles vàrem estar per Banyoles. Vàrem donar una volta per l'estany amb el popular crucer "Anna", el varat del qual està davant del restaurant Mirallac. Entre les nenes que acompanyàvem a la reina d'Espanya, hi era una filla de Fèlix Rodríguez de la Fuente, el conegut comentarista de fauna de la televisió, que feia anys que va morir.

Y arribats el dia 19 de juliol, se inaugura la 22 Olimpíada a Moscou, a Rusia, que resulta ésser un fracàs internacional ja que molts països faran costat al boicot dels EUA, per la invasió russa al Afganistan.

Per altre part, a Banyoles, la Comissió del Museu d'Art Contemporani dels Països Catalans convida al nou president de la Generalitat Jordi Pujol, i temps més tard la Revista de Banyoles publica un telegrama del Honorable que deia: "Agredeixo la invitació al Museu d'Art Contemporani dels Països Catalans". Permeti'm que els feliciti i encoratgi. M'hauria agradat de fer-ho personalment, però m'ha estat del tot impossible d'assistir a cap de les mostres anunciades. En plau comunicar que he passat nota a la conselleria de cultura i mitjans de comunicació, perque es posin en contacte amb vostès. Deixin que els feliciti pel que fan. Cordialment, Jordi Pujol, President de la Generalitat de Catalunya". Cal a dir que al final la iniciativa d'aquest museu només va quedar amb això: una iniciativa, i amb el temps es va deixar oblidada.

Tanmateix, el divendres 1 d'agost, l'ERC convoca a l'AISS (antiga Organització Sindical), una xerrada coloqui sobre el sindicalisme a Catalunya. Parla un senyor del SOC (Sindicat d'obrers de Catalunya), sindicat nacionalista català. La moderació del acte va caure a càrrec d'en Jordi Domènech, representat de l'ERC i conseller de l'ajuntament banyoli.

No hay comentarios:

Publicar un comentario