martes, 4 de mayo de 2010

CAPÍTOL 35: LES MUNICIPALS'79 MÍTINGS I MÍTINGS A BANYOLES

Després del polèmic debat, succeí una intensa successió de mítings per Banyoles. Tots volíem aconseguir el òrgan de poder local.

El dia abans dijous 29 de març , havia tingut lloc un míting del PSC, amb la intervenció de l'Àngel Grabuleda, el home que va tenir que suportar en solitari el anterior debat, junt amb l'Emili Martínez, Joan Solana, i en Xavier Vidal, en el que vàrem exposar el programa municipal socialista per Banyoles.

Pel divendres dia 30, al Cercle de Catòlics, es va fer el míting electoral de CiU que fou presentat per el component de la llista de CiU Josep Maria Massip Gilbert, en la que en la taula mitinera fou formada per el primer candidat Miquel Callís, junt amb altres convidats de CDC: el senador per Girona Jaume Casademont, i el diputat per Barcelona de CiU Ramon Trias Fargas. En Massip, en la seva qualitat de presentador va enumerar a tots els candidats de CiU amb cadascuna de les seves característiques i dades més importants de cada candidat:"......................Jaume Butinyà i Granés (el candidat s'axeicava de la cadira). Natural de Banyoles. Casat. Quatre fills. Enginyer Industrial, jubilat. No ha tingut càrrecs oficials. Malgrat. Malgrat la seva temporal residència a Barcelona, ha estat sempre vinculat de manera activa a Banyoles. Apassionat per la Història, la geografia, el paisatge, els monuments, i l'arqueologia, és autor de nombrosos articles i promotor de diverses entitats. Desde l'any 1931, a petició de l'ajuntament de Banyoles i d'altres, col·labora amb estudis, informes i orientacions per tal de defensar el patrimoni i bens de la Ciutat i Comarca,...........................Jordi Bertran i Gifra....31 anys. Natural de Banyoles. Casat. Dos fills. Perit Industrial. Membre actiu durant molts anys de la desapareguda Agrupació Escolta "Sant Martirià". Ha estat un dels iniciadors de Convergència Democràtica de Catalunya a Banyoles. Ha format part de la Comissió de Informació i Control Municipal. Com a radioafeccionat, és membre de la Unió de Radioafeccionats Espanyols i del Servei de Protecció Civil...................................Jordi Nogue i Boix, 42 anys. Natural de Banyoles. Dos fills. Industrial electricista. Ha estat tresorer de l'Associació de Pares del Col·legi Mossèn Baldiri Reixat. Actualment vocal de la Associació de Pares de l'Institut Nacional de Batxillerat. Vocal de la Junta del Cercle de Catòlics de Banyoles i Comarca.......". L'acte havia començat amb una propaganda convocatòria del míting casi nula. El il·lustre professor Ramon Trias Fargas va arribar tard, i el presentador Massip va interrompir la presentació, anunciant la presencia del destacat economista Ramon Trias Fargas. El discurs del Sr. Trias Fargas fou interessant, encara que es va passar del tema, ja que el tema principal era parlar de les municipals. Ramon Trias Fargas va parlar dels disminuïts físics i els subnormals. El ilustre economista lliberal de la Trilateral, era més alt i amb el cabell més canós de el que semblava, i alguns empresaris, com el de certa factoria de cargols, el vàrem anar a saludar en persona i tenir una estona de conversa amb ell. Home molt respectuós amb les idees dels altres, en Ramon Trias va exposar que ells eren nacionalistes, però no separatistes, i que els diferenciàvem del partit d'en Suárez, que considerava que el president espanyol era molt vinculat al franquisme.

El dia següent, el dissabte 31, penúltim dia de la campanya electoral fou un dia de molta intensa activitat, especialment per la tarda que els socialistes vàrem organitzar una festa electoral a la plaça d'Espanya, en la que vàrem fer una xocolatada per a la mainada, joves i grans, i les joventuts socialistes repartíem bufes entre la mainada. La plaça era aparentment tota una festa socialista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario