miércoles, 5 de mayo de 2010

CAPÍTOL 51: ELS SOCIALISTES I ESQUERRANS EN CAMPANYA




A l'endemà, el diumenge dia 2, era el dia clau de la festa socialista a Banyoles. Hi hagué tota una atracció cosmopolita original: globus per la mainada, stand de productes de les diverses comarques gironines, parada de propaganda, instal·lació de bar, taules amb cadiretes per el públic, etc.... Vàrem actuar conjunts musicals de les nostres comarques. Se esperava la vinguda del "presidenciable" a la Generalitat dels socialistes: Joan Raventós Carner, que desgraciadament va faltar a la fulgurant cita. A falta de Joan Raventós, els discursos polítics vàrem tenir que anar a càrrec de l'Eduardo Marin Toval (el home que sonava com a possible ministre de treball en un govern del PSOE), Joan Cornudella i Xavier Guitard, candidats al parlament.

Però aquest no va ésser el únic acte convocatiu de la campanya del PSC-PSOE a Banyoles, En el Cercle de Catòlics vàrem donar un míting socialista de normal assistència de públic en la que vàrem parlar en Francesc Ferrer (senador), en Lluís Maria de Puig (diputat), i el membre de la executiva del PSOE i diputat al congrés Enrique Baron. Els dirigents socialistes vàrem ésser puntuals al míting, i quan encara era aviat per la seva celebració, el senador Ferrer i el diputat de Puig es trobàvem mirant la televisió del bar de Can Catòlics, així com jugant un parell de partides de futbolin, en la que també hi era jugant l'Enrique Baron. Cal remarcar que Enrique Baron, per a llavors, era el "ministrable" de Obras Públiques i Urbanisme, en el cas de un govern del PSOE. Tots els oradors es varem centrar en el tema del parlament de Catalunya, en el que el PSC-PSOE presentava un programa de govern socialista. Enrique Baron, que era el únic que parlava en llengua castellana, fou el orador que més temps va estar parlant de política general, criticant molt la acció de govern del president Adolfo Suárez. Els socialistes estàvem eufòrics, i consideràvem que les possibilitats de guanyar aquestes eleccions érem molt altes, tal com estava convençut el senador Francesc Ferrer.

Per la seva part, l'ERC també va organitzar el seu míting al cercle de Catòlics, però ho més insòlit i interessant de les activitats electorals de l'ERC fou la exhibició en la plaça major, davant de Can Catòlics, de un grupet de gent tarragonina contractats per la formació política republicana, per a formar torres humanes, els famosos "xiquets de Valls", de la província de Tarragona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario