martes, 4 de mayo de 2010

CAPÍTOL 43: PRIMERES DECISIONS MUNICIPALS: FI DELS ESPORTS DE MOTONAUTICA A L'ESTANY

El nou ajuntament constituït va rebre el seu primer mal de cap amb el problema dels Campionats de Motonaútica, i la paralització de permisos amb la consegüent elaboració del nou pla urbanística.

La primera activitat important de caràcter social que va portar el nou ajuntament fou la visita al Asil amb col·laboració de Cocinas Gerunda que va oferir un bon dinar als vells de l'asil; era al migdia del diumenge 20 de maig, i els vells de l'asil vàrem gaudir de la companyia del nou batlle. Salvador Juncà, per part seva, va gaudir de una ballada de sardanes celebrada als jardins del asil banyoli.

L'ajuntament va plantejar una de les seves decisions més interessants: la creació de una zona de vianants, zona del centre que era la plaça major i els carrers que el rodejàvem. La zona es convertiria en assumpte de enfrontaments i polèmiques entre partits polítics, ajuntament, veïns i botiguers afectats. La Comissió de Govern de l'ajuntament fa un decret en el qual es prohibeix la entrada o sortida de vehicles que no pertanyem als veïns afectats per aquesta zona. Els dissabtes de les 15 hores fins a les 24 hores de diumenge, i igualment en els dies festius que la prohibició fou desde les 10 hores fins a les 24 hores del mateix dia festiu.

Un divendres de juny es va fer a primera activitat juvenil: la conselleria de festes, turisme, comerç i joventut convida a les entitats de joves per a negociar i estudiar un projecte per la creació de un Consell Municipal de la Joventut. Participen en especial la JSC, la JCC, i la JERC, com a entitats juvenils polítiques banyolines que anteriorment a les passades eleccions vàrem fer un pacte polític amb l'objectiu de crear una conselleria de joventut i el Consell Municipal de la Joventut.

I per fi, com era de esperar, en el ple de l'ajuntament s'aprova la negativa a donar permís a la Federació Catalana de Motonaútica per a la celebració a Banyoles dels Campionats mundials de Motonautica. El motiu era la contaminació que provocàvem els residus en les nostres aigües, tan a l'abast de la nostra població i la població dels altres pobles de la comarca.

També cal destacar els nombrosos incendis forestals que va patir la nostra comarca durant aquest estiu de 1979. Al voltant de la vivenda del cap de la oposició Miquel Callis, situada al vell mig de la Porqueres forestal, es produí un important incendi, que a més va perjudicar molt el nostre paisatge lacustre. El foc no va arribar a cremar la gran casa del líder convergent local, però va deixar molt mal paisatge en aquell estiu tan desgraciat en incendis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario