domingo, 2 de mayo de 2010

CAPÍTOL 24: JORDI PUJOL I MACIÀ ALAVEDRA A BANYOLES


Pel divendres, 13 de octubre del 1978, al Cercle de Catòlics, de nit es celebrar un míting convocat per Convergència Democràtica de Catalunya, amb la participació del seu secretari general Jordi Pujol i Soley, i el diputat gironí de Castellfollit de la Roca, i membre del "Pacte" Ramon Sala Canadell, convocat per les 10 del vespre. En principi no assistí molta gent, per ho que el començament fou retrasat una mica, però va acabar amb un públic molt nombrós. En una de les cadires de la vora de Can Catòlics, al Bar Plaça, dintre de les seves voltes, mig amagat, hi era sentat en Macia Alavedra, diputat per Barcelona, que havia estat puntual i esperava la arribada dels seus companys. La poca assistència de públic tenia nerviós a Alavedra, que va tenir que preguntar a Can Catòlics si aquí se celebrava un míting de CDC.

El cas era, també, que Jordi Pujol va arribar tard en aquest míting, però al final una bona part dels banyolins notables hi érem presents.

Aquell home, Macià Alavedra, estava molt vinculat a Banyoles, a on anys anteriors havia practicar la natació per l Estany, i això feia que tingues uns pulmons forts, de feu forta, i no diguem que una mica ronca, molt semblant a la de Suarez, Martin Villa, Sancho Rof o Juan Jose Roson, prohoms de la governamental UCD. No obstant això, Macià Alavedra es convertiria en un dels oradors mes brillants de la etapa de la transicio de Banyoles, que acabaria essent un dels consellers mes importants del futur govern català de Pujol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario