miércoles, 5 de mayo de 2010

CAPÍTOL 58: CRISI DARRERA CRISIS DE GOVERN A MADRID

El dia 21 de maig els socialistes del PSOE presentem una moció de censura a Suárez, que es televisat per tot el país, en especial per la segona cadena, i el dia 28, Felipe González, candidat a president del govern del PSOE, exposa a la camera baixa un programa moderat de govern socialista. Aquelles sessions parlamentaries serien les últimes en les que apareixeria un malalt ministre Joaquim Garrigues Walker, de signe lliberal, i que proposava la construcció de un nou model d'estat.

A Banyoles, a finals de la primavera va tenir lloc al Cercle de Catòlics, en un dissabte, el recital de cançó d'Emilia Reverter, junt amb el pianista mestre de l'escola Mn. Baldiri Reixat Pere Frigolé. Segons entesos en aquesta matèria, l'actuació de la banyolina Emilia Reverter fou un extraordinari èxit.

I mentres tant, aprofitant la debilitat del govern espanyol, a la frontera es produeixen agressions contra els camioners espanyols; una maniobra electoralista del president francés Valery Giscard d'Estaing, per tant de aconseguir els vots de la pagesia francesa. Giscard es proclama contrari a l'entrada d'Espanya al Mercat Comú.

No hay comentarios:

Publicar un comentario